Utvidete åpningstider i Holmestrandbibliotekene

Det er en krevende øvelse for Holmestrandbibliotekene å få vaktplanen til å gå opp i koronatid, med mange nye og tidkrevende rutiner og krav om økt bemanning på grunn av den pågående situasjonen. I mai gjenåpnet alle Holmestrandbibliotekene etter stengingen den 12. mars, men med begrensede åpningstider og en del nye retningslinjer for brukerne. Nå er sommerferien over, og vi kan med glede si at vi nærmer oss ordinære åpningstider i alle Holmestrandbibliotekene, selv om vi ikke har kapasitet til full gjenåpning helt ennå.

Lørdagsåpne bibliotek

Lørdag 5. september holder endelig Holmestrand bibliotek lørdagsåpent igjen! I Hof bibliotek er vi allerede tilbake til ordinære åpningstider, og i Sande bibliotek er det noe mindre ettermiddagsåpent, og stengt når biblioteket er forbeholdt skolene på tirsdag og fredag. Men lørdagsåpent som vanlig også der.

 

Meråpent bibliotek

Ekstra gledelig er det at vi nå kan tilby meråpent i to av Holmestrandbibliotekene fra mandag 7. september. Hvis du har skrevet kontrakt, kan du du altså bruke lånekortet ditt til å låse deg inn og bruke biblioteket fra kl. 7-23, mandag–lørdag (foreløpig kan vi ikke holde meråpent på søndager på grunn av manglende renhold).  I Sande er tilbudet helt nytt, og vi håper mange vil få glede av det meråpne tilbudet også der. Merk at meråpenttilgangen til ett bibliotek ikke automatisk gir tilgang til et annet, man må skrive kontrakt i hvert bibliotek.

For alltid oppdaterte åpningstider i alle Holmestrandbibliotekene, ber vi brukerne besøke vår hjemmeside på www.holmestrand.vestfoldbibliotekene.no.

 

Retningslinjer når du besøker Holmestrandbibliotekene

Retningslinjene for brukerne våre gjelder fortsatt, både i betjent og ubetjent åpningstid og mange av reglene kjenner vi igjen fra samfunnet for øvrig: ikke besøk oss hvis du er syk eller i karantene, hold minst en meter avstand til andre (også ansatte!), ha god håndhygiene og bruk håndvask på toalettene eller håndsprit på en av våre mange håndspristasjoner, bruk selvbetjeningsløsningene våre for innlevering og utlån, og ikke opphold deg i biblioteklokalene lenger enn nødvendig. Vi tilbyr ikke langvarig veiledning i skrankene, og ber alle som trenger vår hjelp om å kontakte oss per epost eller telefon. Vi svarer selvsagt på korte henvendelser i lokalene våre.
Les retningslinjene her.

 

Bestill og hent-biblioteket

Da vi måtte stenge bibliotekene, tilbød vi lånere å bestille bøker per epost, telefon eller via biblioteksystemene våre. Dette tilbudet ønsker vi å videreføre til dem som av ulike årsaker ikke ønsker å besøke biblioteket. Vi tilbyr også hjemlevering til dem som ikke kommer seg til biblioteket. Så ikke nøl med å ta kontakt hvis du vil at vi skal finne fram noen gode bøker til deg!

 

Familielørdag og øvrige arrangement i Holmestrandbibliotekene

Vi er glade for at vi ikke behøver å avlyse høstens familielørdager! Men av plasshensyn flyttes forestillingene til større arenaer: Hof kultursal, Biorama og Sande kommunelokale. Følg med for mer informasjon!

Vi har noe redusert arrangementsaktivitet i høst, men det er allikevel en del poster vi fortsetter med, -som Filosofisk hjørne i Hof og Filosofisk kafe i Holmestrand, Bokstreif i alle bibliotek, foredrag med ulike tema osv. Det er begrenset kapasitet på grunn av enmetersregelen, og vi ønsker at alle henter ut billetter på forhånd på www.ticketco.no, også til gratisarrangement. Dette fordi vi må beholde deltakerliste i 10 dager for eventuell smittesporing, og for å sikre at det ikke dukker opp for mange deltakere. Utover dette har vi gode smitterutiner på alle våre arrangement. Her kan du lese retningslinjene for arrangementer i bibliotekene.

Følg med i bibliotekene, Facebook-sidene våre og her på hjemmesidene våre for mer informasjon.

Translate »