Tur og litteraTUR – Duun-huset

Hurra! Endelig ble det mulig for Botne historielag og Holmestrand bibliotek å arrangere Tur og litteraTUR den 26. mai – denne gangen med deltagere! Ti glade damer møtte opp, i tillegg til Anne-Lene Kiste Johansen fra historielaget og Tone Bahus Rødningen fra Holmestrandbibliotekene.

Turen startet utenfor biblioteket. Denne gangen gikk turen til Duun-huset. Olav og Emma Duuns hus, Fjellvang, et museum og en villa i Holmestrand. Huset er kjent som et kunstnerhjem siden forfatteren Olav Duun bodde der mellom 1914–1939.

Vi gikk langs Kyststien og tok stien opp der Ramberg skole tidligere lå. Litt dårlig rekkverk, men kvister og trær kunne også brukes.  På toppen av fjellet ble vi møtt av Duun-huset – en rødmalt sveitservilla, en fantastisk syrinduft og en helt utrolig utsikt.

Pedagogen og «kjentmannen» Anne-Lene delte raus sine lokalkunnskaper på turen og fortalte historier fra steder vi passerte. Det var også muligheter for å stille spørsmål underveis.

På Duun-huset ble vi møtt av en blid og kunnskapsrik Arnfinn Horne Johansen som blant annet er styreleder for Emma og Olav Duuns stiftelse. Vi fikk flott omvisning både ute og inne.

Vi som var så heldige å få oppleve dette stedet anbefaler også andre interesserte om å ta turen. Ta kontakt med Duun-stiftelsen på forhånd for å avtale en omvisning, du kan finne informasjon for dette ved å trykke her.  

 

Tur og litteraTUR i mars kunne jo dessverre ikke gjennomføres som ønsket på grunn av Korona, men i stedet ble det laget en film som du kan se og lese mer om her.

Anne-Lene Kiste Johansen forteller med stor innlevelse på turen oppover. Foto.
Anne-Lene Kiste Johansen forteller på turen oppover.
Damene på vei opp stien som starter på den andre siden av riksvegen, på motsatt side av der hvor tidligere Ramberg skole lå. Foto.
Damene på vei oppover stien der Ramberg skole tidligere lå.
Duun-huset i rødt og grønt. Blomstrende syriner foran. Foto.
Duun-huset i Sveitservilla-stil.
Nydelig utsikt ut over vannet fra Duun-huset. Foto.
Utsikten fra Duun-huset.
Damene spiser lunsj utenfor Duun-huset i sola. Foto.
Damene koser seg med lunsj i sola.
Stein med sitatet "Ingenting stikk så kvasst som odden av ein ny tanke". Foto.
Stein med sitatet "Ingenting stikk så kvasst som odden av ein ny tanke".
Damene på tur inn i skogen. Foto.
Ut på tur. aldri sur
Translate »