Superflinke arbeidsukeelever!

I uke 39 var vi så heldige å få ha to arbeidsukeelever hos oss, Zofia og Kristoffer fra Gjøklep ungdomsskole. De var til stor hjelp og fikk prøvd seg på så godt som alt som en bibliotekar gjør i løpet av en arbeidsuke, noe som i disse Korona-tider også inkluderer en del vasking 😉 

 

Begge er ivrige lesere og er glad i å bruke biblioteket, og derfor ba vi dem om å komme med noen anbefalinger på bøker de har lest og likt veldig godt. Bøkene står utstilt i 2. etasje her på biblioteket også.  

Z O F I A

Kakerlakkene av Jo Nesbø

 

Noen myrdet den norske ambassadøren i et hotell. Harry Hole kommer å etterforsker saken i Bangkok. Crumley er også med i saken. Det er flere bevis mot ulike personer, men hvem er egentlig morderen?

Jeg liker å lese denne boka fordi den har spennende ting i den meste parten og resten av tiden lar boka deg tenke litt å finne ut nye ting.

 

Boka kan finnes i e-bok-appen BookBites, som du kan lese mer om her.

Kakkerlakkene av Jo Nesbø. Bokforside.
Foto: Aschehoug forlag
Harry Potter and the prisoner of Azkaban av J.K. Rowling. Bokforside.
Foto: Scholastic, Inc.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban av J.K. Rowling

 

Harry Potter som vi kjenner fra de to første bøkene har nye problemer. En seriemorder flyktet fra Azkaban, og vil drepe Harry Potter. Hva vil skje til Harry når han fortsetter på Hogwarts?

Jeg anbefaler boka til folk som liker å lese spennende bok med litt science fiction i den. Denne boka lærer mye om vennskap og om hvordan man redder verden.

Gutta i trehuset med 13 etasjer av Andy Griffiths og Terry Denton

 

To kompiser Andy og Terry bestemmer seg for å bygge en stort trehus med 13 etasjer. Dere finner der mye rart i forskjellige deler av trehuset.

Barn og ungdom som liker ikke å lese mye, men fortsatt lese noe morsomt vil like den. Denne boka har noe i seg.

 

Boka kan finnes i e-bok-appen BookBites, som du kan lese mer om her.

Gutta i trehuset med 13 etasjer av Andy Griffiths. Bokforside.
Foto: Fontini forlag
Glasstronen av Sarah J. Maas. Bokforside.
Foto: Gyldendal forlag

Glasstronen av Sarah J. Maas

 

En 17 år gammel jente ble tatt ved en drap av en person. Hun ble sendt til en dødsleir hvor 1 år senere kommer prinsen fra Adarlan for å gi henne et tilbud som kan både redde hennes liv og drepe henne. Hva vil Celaena Sardothien velge?

Denne boka er skrevet med mye spennning, hvis du likte Hunger Games da vil du også like denne boka.

En pingles dagbok, den brutale sannheten av Jeff Kinney

 

Greg går gjennom puberteten, og han vet at kroppen hans endrer seg fra barne- til ungdomskropp. Han har det ikke lett, fordi han mistet bestevennen sin Rowley. Han trodde ikke at det er så vanskelig å finne seg en ny venn.

Denne boka anbefaler jeg mest til barn, men ungdom kan også lese den. Boka handler om vennskap. Jeg syns det er en bra bok fordi hvis man liker å se på tegningene så kan man det i denne boka her.

En pingles dagbok 5: Den brutale sannheten av Jeff Kinney. Bokforside.
Foto: Gyldendal forlag
Night School av C. J. Daugherty. Bokforside.
Foto: Little brown book group

Nights School av C.J. Daugherty

 

Broren til Allie rømmer hjemmefra. Allie har ikke det så bra etter det. Hun ble kastet ut av alle skoler foreldrene hennes kunne tilby henne. Men det er en skole igjen, der lærer Allie en sannhet om mammaen hennes. Hvor farlig er sannheten?

Jeg anbefaler denne boka for ungdom som liker å lese små serier, og som også liker å lese spennende ting.

K R I S T O F F E R

Highfire av Eoin Colfer. Bokforside.
Foto: Quercus publishing

Highfire av Eoin Colfer

 

Coveret til Highfire lover drager. Og det får du for så vidt også.

Gode varsler av Neil Gaiman og Terry Pratchett

 

Gode varsler er en kultklassiker. Høres kanskje litt skummelt ut, men Gode varsler er verdt å lese. Boka leverer freidige vitser om både britiske, satanistiske nonner og engler som går på jorda. Det er tydelig å se at det er Gaiman og Pratchett som har skrevet boka og de imponerer som vanlig.

 

Boka kan finnes i e-bok-appen BookBites, som du kan lese mer om her.

Gode varsler av Neil Gaiman og Terry Pratchett. Bokforside.
Foto: Vigmostad & Bjørke
Norra Latin Drøømenes skole av Sara Bergmark Elfgren. Bokforside.
Foto: Kagge forlag

Norra Latin: Drømmenes skole av Sara Bergmark Elfgren

 

Norra Latin er nydelig svensk fantasy, som også viser livet til litt eldre ungdommer på en imponerende måte. «Det er så man tror man følger dem på Instagram», skrev Expressen i sin omtale. Vi følger to tenåringer gjennom livet deres på teaterskolen Norra Latin i Stocholm, men dette er på ingen måter en alminnelig teaterskole.

 

Boka kan finnes i e-bok-appen BookBites, som du kan lese mer om her.

Demon road av Derek Landy

 

Demon road er amerikansk fantasy sånn den skal være, med alt fra onde, ikke så veldig overnaturlige sheriffer til djevler og vampyrer. Amber flykter fra foreldrene sine gjennom et overnaturlig Amerika hvor farene lurer rundt hvert hjørne. Derek Landys andre serie. Anbefales spesielt for de som har lest hans første serie, Skulduggery Pleasant.

Demon Road av Derek Landy. Bokforside.
Foto: Harper Collins Publishers
Den komplette haikerens guide til galaksen av Douglas Adams. Bokforside.
Foto: Kagge forlag

Den komplette haikerens guide til galaksen av Douglas Adams

 

“Hitchhiker is fiction. Not only that, it’s science fiction, not only that it’s comedy science fiction”, sa Douglas Adams. Haikerens guide til galaksen er britisk humor på sitt beste. Eller verste, det kommer selvfølgelig an på synspunktet ditt. Dette er uansett en fantastisk bok, som underholder lenge.

Translate »