Sommerlestips fra Tone K – Skumle historier

Vi på biblioteket synes det er nervepirrende å følge med på hvor mye barna i kommunen leser i sommer, og det feirer vi med å anbefale skumle bøker!

 

Dette er siste lesetipslisten for i sommer, og Sommerles er snart over for denne gang, men spenningen stiger stadig!

Min venn Boris av Mats Wänblad 

Bli kjent med Boris, en litt annerledes gutt. Han har lange klør og dype øyehuler, og faren hans sover i en kiste… Grøssende og morsom serie for deg som nettopp har begynt å lese selv. Mange bilder og lite tekst. Moro for alle aldre. Jeg digger historiene om Boris og Ebba!

Min venn Boris av Mats Wänblad. Bokforside.
Foto: Gyldendal forlag
Skolespøkelset av Eldrid Johansen. Bokforside.
Foto: Cappelen Damm forlag

Skolespøkelset av Eldrid Johansen

Noen sier det spøker på skolen, men Aman tror ikke på sånt, og får med seg vennen sin for å bevise det. Det burde hun ikke ha gjort! Leseløve for de litt større, ordentlig guffen og skummel. Eldrid Johansen har skrevet flere slike leseløver, og vi har også noen av andre forfattere.

Glassbarna av Kristina Ohlsson

Billie og moren flytter inn i et gammelt hus etter at faren dør. Hun merker med en gang at det er noe rart med huset. Spøker det? Jo mer hun får vite om stedets mørke historie, jo mer sikker blir Billie på at de ikke trygge. Grøssende bok du ikke klarer å legge fra deg! Det har kommet flere bøker i denne serien, og Ohlsson har også skrevet en annen spennende serie.

Glassbarna av Kristina Ohlsson. Bokforside.
Foto: Aschehoug forlag
Dukkens rette eier av Ingunn Aamodt. Bokforside.
Foto: Cappelen Damm forlag

Dukkens rette eier av Ingunn Aamodt

Marg&Bein-serien feiret 10-års jubileet i 2017 med en fortsettelse av boka som vant Arks barnebokpris i 2010. Serien er fremdeles populær, med korte, fæle historier som holder deg våken om natta! Velg og vrak i mange titler av Ingunn Aamodt, Jon Ewo og Arne Svingen. Lurer på om serien skal feire 13-årsjubileet i år? Blir det noe ekstra grøss?

Overnaturlige og underjordiske vesener fra folketroen av Johan Egerkrans

Her får du vite alt du noen gang lurte på om merkelige og fryktinngytende vesener fra folketro og eventyr! Med praktfulle tegninger av alle slags grufulle skapninger.

Overnaturlige og underjordiske vesener fra folketroen av Johan Egerkrans. Bokforside.
Foto: Spartacus forlag
Forsvinningen av Fabien Vehlmann. Bokforside.
Foto: QlturRebus forlag

Alene-serien nr. 1: Forsvinningen av Fabien Vehlmann og Bruno Gazzotti

Tegneserien «Alene» begynner en helt vanlig kveld, med foreldre som kommer hjem fra jobb og barn som ikke vil legge seg og ungdom som gjør lekser. Men i løpet av natta forsvinner nesten alle, i hvert fall alle de voksne! Og dermed er det også slutt på internett, tvsendinger, matbutikker og politi og brannmenn og leger. Hva skjer? Hvordan kan barna som er igjen overleve? Hvilke farer truer? Superspennende og skummelt. Hittil har det kommet 7 bøker på norsk.

Heksenes hevn av Joseph Delaney 

Denne boka er den første i serien «Den siste lærling». Vokteren, som beskytter folk mot spøkelser, gjenferd og hekser, trenger en etterfølger. Thomas er sjuende sønns sjuende sønn og kan se ting ikke andre kan se, men er han tøff nok? Serien er uutholdelig spennende for de eldste i Sommerles. Krever en sterk leser, men skremmer deg ordentlig!

Heksenes hevn av Joseph Delaney. Bokforside.
Foto: Aschehoug forlag
Translate »