Sommerles 2019 snart her!

Snart står en lang skoleferie for døren, og med den lukker noen barn bøkene sine i mange uker. Men den 1. juni går også startskuddet for den landsomfattende sommerlesekampanjen Sommerles.no, som startet her hos Vestfoldbibliotekene i 2014. Alle skolebarn fra 1. til 7. klasse kan være med, og kampanjen er gratis. Og målet – det er selvsagt først og fremst å skape leseglede, men gjennom det også gode leseferdigheter!

Sommerles.no er en digital lesekampanje som bidrar til nettopp dette. Lesing er hovedfokus, men vi prøver å gjøre den så lystbetont som mulig, og belønne hvert fremskritt barnet gjør. For å være med må dere lage en profil for barnet på sommerles.no, og deretter kan barna registre alt de leser! For hver bok de leser samler de poeng (XP), bygger opp sin samling digitale troféer samt går opp i level. De kan se hva andre leser, få gode lesetips og de kan følge den spennende spesialskrevne sommerlesfortellingen med et nytt kapittel hver uke. På biblioteket får de dessuten belønning i form av små premier underveis.

Facebook Reklame Bokmål 1
Sommerles 2019

Lesing kan av og til by på motstand, spesielt hvis man strever litt. Svake leseferdigheter kan ha store konsekvenser på sikt, men forskning viser at å oppmuntre barna til å lese i sommerferien kan bidra til at de mister minimalt med lesekompetanse i løpet av ferien. Til sammenligning kan de som ikke leser i det hele tatt rykke tilbake flere måneder i sin lesekompetanse. Det er mye, og derfor har vi jobbet hardt gjennom mange år for å gjøre lesingen litt mer morsom med Sommerles.no!

For lesing handler selvsagt om mye mer enn bare leseferdigheter. Et større ordforråd og en bedre språkforståelse kommer godt med, og enhver god bok utvider og trener opp fantasien. Bøker hjelper oss forstå oss selv og verden – de gjør rett og slett verden litt større for den som leser.

Bibliotekene er stappfulle av spennende fortellinger fra fortid, nåtid og fremtid, og utvalget er mye større enn de bøkene vi selv husker fra vår barndom. Spør en bibliotekar – de hjelper dere gjerne med forslag til bøker som kan passe akkurat ditt barn. Ta utgangspunkt i barnets interesser. Mange barn foretrekker faktalitteratur –  bøker om dinosaurer, slanger og andre dyr, verdensrommet, sport eller bøker om Zlatan og Marcus og Martinus.

En lydbok kan også være et alternativ, lydbøker gir fine kosestunder i bilen, på toget eller i hengekøya på hytta. Det flotte med Sommerles er at man samler poeng uansett om man leser selv, om man blir lest for, eller om man leser høyt for en venn eller et mindre søsken. Høytlesning er ikke juks, tvert imot gir det god språktrening!

For mer info om kampanjen, se altom.sommerles.no. God Sommerles fra oss i Vestfoldbibliotekene!

Translate »