Nasjonal bibliotekdag 2019

1. september er det igjen tid for Nasjonal bibliotekdag, hvor Norsk Bibliotekforening vil feire og skape oppmerksomhet rundt Norges biblioteker. Årets tema er “det internasjonale Norge”, i samarbeid med Det flerspråklige bibliotek.

Mennesker fra hele kloden bosetter seg i Norge og det kommer stadig flere turister. Både nordmenn og norsk litteratur drar ut i verden; om få uker er vi hovedland på Bokmessen i Frankfurt. Kort fortalt ønsker Norsk Bibliotekforening å vise deg utlandet i Norge, og fortellinger om Norge i utlandet. 

Er det lenge siden du var på biblioteket? Kom og les deg opp på ulike kulturer og språk, lån bøker av en norsk forfatter som gjør det stort utenlands, eller noe helt annet!

I år er 1. september en søndag og her i Holmestrand markeres dagen mandag 2. september med utstillinger både for voksne og barn.

Det flerspråklige bibliotek (DFB)

Det internasjonale Norge nyter også godt av Det flerspråklige biblioteks tjenester. DFB fungerer som et støtteapparat for alle landets bibliotek, slik at vi kan betjene brukere på det flerkulturelle feltet på en god måte. Visste du at Vestfoldbibliotekene låner inn bokpakker på aktuelle språk herfra? Vi fjernlåner også etterspurt litteratur og medier på andre språk enn norsk, på etterspørsel. Spør oss gjerne!

Les mer om DFB og deres tjenester her.

Verdensbiblioteket 

I Norge snakkes mange språk, og visste du at du enkelt kan lese eller lytte til bøker på noen av disse språkene på nett? Verdensbiblioteket tilbyr alle som bor i Norge gratis strømming av e-bøker og lydbøker. Logg deg inn med din e-post og få tilgang på blant annet bøker på somalisk og arabiske lydbøker.  Tilbudet gjøres mulig ved hjelp av Nordisk Råd og Nasjonalbiblioteket.

Her finnes det både noe for barn og voksne! Les mer om Verdensbiblioteket her.

Nasjonal bibliotekdag illustrasjonsplakat
Translate »