Nå inntar Litteraturuka Vestfold

Folkebibliotek, kulturhus og andre arenaer i alle deler av Vestfold fylles med litteraturarrangementer av høy kvalitet hele neste uke. Litteraturuka i Vestfold arrangeres for 21. gang fra 5. – 11. november.

Vestfold er heldige som har sin egen festival for litteratur, med gjennomgående høy kvalitet. Innbyggere over hele fylket får møte noen av de fremste forfatterne på sitt lokale bibliotek. Det er helt unikt, og det er bare å oppfordre alle til å kikke gjennom programmet og bli med på det som faller i smak.

I tillegg blir det to arrangementer for å markere Vestfold er i gang med arbeidet som frifylke. Det blir åpning av Friby Larvik og Friby Horten, med den svenske forfatteren Mustafa Can. Han har vært ved fronten i Syria flere ganger og laget den kritikerroste forestillingen Frontens gryningsfärg. Med dette har litteraturfestivalen fått et mer internasjonalt preg enn før.

En lang rekke litterære programposter, opplesninger, film, foredrag og forestillinger for barn og voksne venter publikum fra mandag 5. november til søndag 11. november.

Blant de mange forfatterne som kommer til festivalen, er tre vinnere av Nordisk råds litteraturpris – Lars Saabye Christensen fra Norge (2002), Kjell Westö fra Finland (2014) og Einar Már Guðmundsson fra Island (1995). Roskva Koritzinsky kommer også, og hun var nominert til Nordisk råds litteraturpris for 2018.

Portrett av Long Litt Woon
Long Litt Woon komer til Holmestrand i Litteraturuka i Vestfold onsdag 7.11 kl 19.00. Velkommen! Foto Winje Agency

Se hva som skjer over hele fylket i Litteraturuka i Vestfold 2018 her.

Litteratur til alle 

Litteraturuka ble etablert i 1997, og Vestfold fylkeskommune har vært eier og driver siden 2009. Festivalen arrangeres i november hvert år, og målet er å bringe litteratur og forfattere til alle fylkets kommuner.

Vestfold fylkeskommune ønsker å skape gode litterære opplevelser for innbyggere over hele Vestfold. Vi ønsker å videreutvikle bibliotekene våre som de gode møteplassene for litteratur og kulturarrangementer. Litteraturuka skal være en festival med lav terskel for deltakelse og høy kvalitet på alle arrangementene, sier Steinar Engeland, ansvarlig for Litteraturuka i Vestfold fylkeskommune.

I løpet av Litteraturuka deles det ut tre priser: Vestfolds litteraturpris 2018, Riksmålsforbundets litteraturpris og Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris 2018.

Translate »