Meteoritter, stjernestøv og stjerneskudd – Steingal dag på biblioteket – igjen!

Vårens suksess med Steingal dag i biblioteket gjentas lørdag 16. november og holder på i hele bibliotekets åpningstid (11.00-16.00).

Denne gangen er det fokus på meteoritter, stjernestøv og stjerneskudd, og vi kan skryte av at den største ekspertisen vi har her til lands når det gjelder meteoritter kommer på besøk. I tillegg kommer Astronomiforeningen Deep Sky Exploration og holder foredrag om månen og Mars.

Hva skjer gjennom dagen?

I tillegg til foredragene som er satt opp (se foredragsprogrammet lenger ned), blir det også konkurranser, informasjonsstands og mulighet for å se på sola gjennom stjernekikkert utenfor biblioteket.

Lurer du på om du har funnet en meteoritt? Ta med deg steinen og få svaret av ekspertene denne dagen.

Kan vi ha funnet Holmestrands første mikrometeoritt (stjernestøv)?

Klarer du også å gjette korrekt vekt på meteoritten du ser på bildet her, kan du faktisk vinne en helt egen meteoritt å ta med deg hjem!

Foredragsprogram:

11.00 –11.15 – Stig Larsen Velkommen og informasjon om Vestfold geologiforening

11.20 – 11.40 – Morten Bilet – Norske meteoritter

11.45 – 12.30 – Steinar Midtskogen – Meteorobservasjoner basert på et nasjonalt kameranettverk.

12.35 – 13.10 – Deep Sky Exploration – Geologien på Mars

13.15 – 14.00 – Jon Larsen – Stjernestøv

14.10 – 14.40 – Deep Sky Exploration – Geologien på månen

14.45 – 15.15 – Morten Bilet – Himmelens budbringere

15.20 – Stig Larsen – Trekning av meteorittpremie

Arrangementet passer for både store og små nysgjerrigperer og er gratis.

Nattehimmel med stjerner og stjerneskudd. Hentet fra Pixabay.
Illustrasjonsfoto fra Pixabay