Forfatterstunt til Holmestrand, lørdag 12. september

Lørdag 12. september kommer det en litt spesiell turné til Holmestrand! Forfatter Erling Pedersen reiser rundt med et bur av pleksiglass, og folk kan følge hans skriveprosess direkte, der han sitter inne i boksen og skriver. Prosjektet VESTMARK er en uprøvd form for oppsøkende virksomhet – forfatteren ut til folket. Ønsker du å komme å se, vil buret være plassert ut på Dr. Graaruds plass mellom kl. 11.00 – 13.00. 

VESTMARK – ET UNIKT FORFATTERSTUNT

12 skriveøkter i 12 byer, frivillig isolert i et bur av pleksiglass!

VESTMARK er en uprøvd form for oppsøkende virksomhet – forfatteren ut til folket. En ambulerende skrivestue vil bli utplassert i tolv sentrale steder, byer eller torv i Vestfold og Telemark. På hvert nytt sted arbeides det med en novelle med utgangspunkt i den lokale tradisjonen eller historien. Turneen vil begynne og bli avsluttet i Larvik. Tiltaket er støttet av Norsk Kulturråd.

Skrivestua bygges på en bilhenger, i sin helhet i pleksiglass, og måle ca. 120 x 150 x 190 cm. I tillegg til selve skriveplassen vil den bli utstyrt med to større dataskjermer, vendt ut mot publikum. Den ene viser teksten som forfatteren arbeider med i sanntid. På den andre rullerer leseversjoner av forfatterens siste utgivelser, henholdsvis den historiske romanen «Der min konge er» og barneboka «Minstens lange reise». Bøkene vil også være til salgs fra boden.

Forfatteren i arbeid vil hele tiden være fullt synlig, men fysisk fullstendig skjermet fra publikum. Vi snakker altså om et slags elfenbenstårn, men i et mer moderne, kall det gjerne vulgært, materiale.

Hensikten er tredelt: Nå fram til et nytt og annet publikum, avmystifisere forfatteryrket, og komme i gang med et skriveprosjekt som absolutt burde ha aktualitet:

 

12 NOVELLER OM SPANSKESYKEN, 1918 -20 

Denne svært smittsomme influensaen tok livet av 5 – 100 mill. mennesker på verdensbasis, og 13 – 15 000 i Norge, i hovedsak yngre mennesker, 20 – 40 år. Slik pesten alltid er krigens følgesvenn, var spanskesyken også det. Det rammet dessuten hardest de vanskeligst stilte, både helsemessig, økonomisk og hva bo- og sanitetsforhold angikk. Til tross for omfang og farlighetsgrad er denne pandemien svært lite omhandlet i litteraturen.

Erling Pedersen i plexiglassburet på Larvik torg. Foto.
Forfatteren i plexiglassburet på Larvik torg. Foto: Erling Pedersen
Translate »