Tur og kulTUR i Sande sentrum

tirsdag 06/10-20

Rom/Sal: Sande bibliotek

Målgruppe: Voksne

Lars Aaserud med Sandeboka han ga ut i 2018.
Foto: Tom Helgesen

Grunnet Korona har vi for tiden noen restriksjoner rundt arrangementene våre. Les mer om disse her: Kjøreregler for arrangementer i Holmestrandbibliotekene høst 2020

Før sommeren gjennomførte Holmestrandbibliotekene to turer i Holmestrand – Tur og litteraTUR – med dyktige Anne-Lene Kiste Johansen fra Botne Historielag. Første turen ble på grunn av Korona gjennomført uten deltagere, men ble i stedet filmet. Filmen kan sees her: https://www.youtube.com/watch?v=DH0K7A6Kcy4. Tur nummer to ble gjennomført med deltagere (etter alle Korona-kunstens regler), og kan lese om her: https://holmestrand.vestfoldbibliotekene.no/tur-litteratur-duun-huset/

Dette gav mersmak og nå er det i Sande vi skal rusle rundt i.

Denne gangen har vi valgt å kalle det Tur og kulTUR, og med oss har vi lokalhistoriker Lars Aaserud. Aaserud er forfatteren bak den nye Sande-boka som kom ut i 2018, og han har et vell av kunnskap om Sande, som han vil dele med oss denne dagen.

«Fra fengsel til freda eik, en sentrumsvandring i Sande»

Turen går i rusletempo og på veien ser vi på endringer i Sande sentrum i nyere tid. Vi går innom kirkegården ved middelalderkirken vår, til kommunelokalet, prestegården (hvor vi også jakter på «den brune mann»), videre til rådhuset, og derfra til Sandesentret og den freda eika.

Oppmøte utenfor Sande bibliotek. Husk gode sko, vannflaske og gjerne en liten matpakke.

Smittevernregler vil bli fulgt. Vi holder 1-meteren og har håndsprit til alle.

Maks 20 deltakere. Gratis, men påmelding ved å hente ut billett innen 4/10.

Husk at du nå må hente ut en gratisbillett når du skal delta på arrangementet. Billetter kan hentes ut på Holmestrandbibliotekene eller på TicketCo.no ved å trykke her.

Heidi Linde Foto  Carl Christian Raabe
Foto: Carl Christian Raabe