Olav Vesaas om Aasmund Olavsson Vinje

Billettinfo: Gratis

Portrett av Aasmund Olavsson Vinje
Portrett hentet fra Nasjonalbiblioteket

Velkommen til foredrag i Holmestrand bibliotek! Olav Vesaas fordrar om Aasmund Olavsson Vinje. I samarbeid med Gr. 65.

Her kan du se et lite NRK-klipp: https://www.nrk.no/video/PS*3737

Portrett av Olav Vesaas

Aasmund Olavsson Vinje, journalist og forfattar, var fødd i 1818. Han var den fyrste diktaren som nytta landsmålet og gjorde dette nye skriftspråket til eit levande bruksspråk. Vinje markerte seg som nyskapande journalist med sin eigen vekeavis Dølen. Før dette arbeidde han også fleire år i Drammens Tidende. Som forfattar er hans Ferdaminne fraa sumaren 1860 eit unikt og sentral tekst i norsk litteraturhistorie, då Vinje også her nyttar er ein sjanger som var noko heilt nytt i Noreg (mellom reiseskildring og essay) Visediktaren Vinje skriv songar som er blitt sunge i den norske skulen gjennom meir enn 100 år.

Olav Vesaas, kveldens foredragshaldar,
son av Halldis Moren Vesaas og Tarjei Vesaas, vart fødd i 1935. Han er mest kjend som medarbeidar i NRK radio sitt program Språkrøret gjennom 30 år, samt sine bøker om foreldra sine, Tarjei Vesaas – om seg sjølv og Å vera i livet – ei bok om Halldis Moren Vesaas, den kjende og folkekjære lyrikaren frå Trysil. Då boka kom ut i 2007, kunne Aftenposten fortelje at Vesaas brukte fem år på å skrive boka som er på 700 sider, med ikkje mindre enn 1139 fotnoter. Olav Vesaas har også (2001) skrive bok om Aasmund Olavsson Vinje som var fødd for 200 år sidan.

Gratis inngang.

Loading Events Flere arrangement:
Tur og litteratur-deltakere spiser matpakke ved Mulodden fyr. Foto.
Foto: Solveig Skuggedal, tur og litteratur-ansvarlig.

Tur og litteratur

tirsdag 18/06-19, kl 11:00

Revetal bibliotek

Velferdsprofitørene av Herning. Manifest forlag. Bokomslag. Foto
Bokomslag: Forlaget Manifest

Ekstern arrangør: Foredrag med Linn Herning

onsdag 19/06-19, kl 17:30

Horten bibliotek

Hortensrommet

Øyvind Madsen, filosofikafé. Foto Anne Mette Haddeland
Foto: Anne Mette Haddeland

Filosofikafé – Tema: Feminisme – hva er det?

torsdag 20/06-19, kl 13:00

Horten bibliotek