Forfattermøte: Fartein Horgar. Kåseri om norsk kolonihistorie.

tirsdag 28/01-20

Rom/Sal: Hof bibliotek

Tema: Kåseri, Litteratur

Målgruppe: Alle

Fartein Horgar med sjø, ei øy og himmel som bakgrunn. Fotografi.

Fartein Horgar har de siste årene skrevet en romanserie om norsk kolonihistorie. Bok nummer 4 i serien kom høsten 2019, og heter Benjamins reise. Hovedpersonen Benjamin er en rømt slave som mønstrer på et slaveskip, seiler fra Karibia (Dansk Vestindia) til Irland, Norge, Danmark, Guinea, og tilbake. Han arbeider som skipsdreng, slavehandler, skipskirurg, og etter hvert: trubadur.
Dette blir hans dannelsesreise. Underveis arver han en mandolin av en skipskamerat, lærer seg tre grep og en sjømannsvise, og denne blir utgangspunkt for egne opprørske sanger.

Fartein Horgar bidrar med noen vers under foredraget, og som Benjamin akkompagnerer han seg selv på mandolin..

Der tidligere bøker har skildret de forskjellige epoker, og tidsånden, viser den fjerde hvordan ideen om frihet for alle, på tvers av hudfarge og stand, griper om seg og fører til revolusjon. Romanen omhandler de siste ti årene frem mot slaveriets opphør i 1848.

Farteins foredrag handler om kolonialisme, med utgangspunkt i hans romanserie.

Billetter kr. 75,- kan kjøpes på Holmestrandbibliotekene eller på TicketCo.

trigger
Foto: SF-Norge