Filosofisk kafé: Om kropp og sjel med Morten Fastvold

Tema: Debatt og samtale, Filosofi

Målgruppe: Alle

Morten Fastvold. Foto Arnfinn Pettersen

Morten Fastvold har hovedfag i filosofi fra Universitetet i Oslo, og er filosofisk praktiker. Han har yrkesbakgrunn som journalist og forlagskonsulent for helsefag. Han har blant annet skrevet bøkene Kritisk tenkning og Hva gjør oss friske? Morten Fastvold fremholder at helsevesenet må sette personen, og ikke bare pasienten, i sentrum for å inngi pasienter flest den nødvendige tillit. Han stiller seg kritisk til den utbredte kroppen som maskin-metaforen, siden kroppen ikke er noe som kan “fikses” på, som når vi sender en maskin til reparasjon. I stedet fordres en tilnærming der samspillet mellom kropp og sjel tas med i betraktningen. Dette åpner for en rehabilitering av begrepet livskraft, og for at placeboeffekten betraktes som en ressurs i klinisk praksis. Men, hvordan kan vi forstå dette samspillet mellom kropp og sjel?

Velkommen til dialog om temaet. Dialogen etter innledningen fasiliteres av Morten Fastvold og Camilla Angeltun.

Billetter kan kjøpes på biblioteket eller på TicketCo.