Filosofisk kafé: Hva er frihet? Sokratisk dialog ved Camilla Angeltun

Målgruppe: Voksne

Camilla Angeltun. Foto.
Foto: Privat

Grunnet Korona har vi for tiden noen restriksjoner rundt arrangementene våre. Les mer om disse her: Kjøreregler for arrangementer i Holmestrandbibliotekene høst 2020

Hva er frihet?

I oktober-høsten vil vi invitere dere inn i en Sokratisk dialog. Leonard Nelson skapte på begynnelsen av 1900-tallet en dialog inspirert av antikkens Sokrates og den senere opplysningsfilosofen Immanuel Kant. Nelson var lærer og han ønsket å skape en dialog som var jordet i elevenes livsfortellinger. Han hadde erfaringer på at filosofering lett kunne gli over i det abstrakte og teoretiske og skapte dermed en dialogmetode hvor deltagere blir invitert til å ta utgangspunkt i levd liv. Det betyr at vi denne gangen ikke vil ha en innledning, men ønsker oss deres fortellinger som utgangspunkt for å forstå hva frihet er. Inspirert av Kant, som hevdet at begreper uten erfaringer er tomme begreper, ønsker vi å sprenge ut begrepet frihet og gi det liv via situasjoner og erfaringer fra levd liv. Det er ingen krav til at alle må dele fortelling og fortellingene kan gjerne være hverdagslige og korte. Sokratisk dialog krever ingen filosofiske forkunnskaper og det er en dialog for alle.

Husk at du nå må hente ut en billett når du skal delta på arrangementet. Billetter kan hentes ut på Holmestrandbibliotekene eller på TicketCo.no ved å trykke her.

Heidi Linde Foto  Carl Christian Raabe
Foto: Carl Christian Raabe