Evert Taube. Konsert med Den gode melodi

Tema: Musikk, Sang

Målgruppe: Alle

Den gode melodi. Foto Kathrine Geard

Det sies at Evert Taube er mer populær i Norge enn i Sverige. Stadig nye artister plukker opp sangene hans og bidrar til at visedikteren, født i 1890, føles like relevant nå i vår tid. Visene inneholder vakre kjærlighetserklæringer, ikke bare til kvinner, men også til kystkultur, gastronomi, eksotiske reisemål, musikk og menneskeskjebner. De levende dialogene, de spennende og frodige historiene gjør at Evert Taube føles tidløs. Musikken han komponerte kler tekstene som hånd i hanske, enten det er smektende valser, fyrrige tangoer, eller vare og drømmende melodier.

Denne Evert Taube-forestilling inneholder noen av de mest kjente visene hans, som «Rosa på bal» og «Så skimrande var aldrig havet», men det er også tatt med mindre kjente viser som «Vals i Valparaiso» og «Kom i min famn». Visene i forstillingen bundet sammen med historien om hans liv, og historier fra hans liv.

Billettene kan kjøpes på biblioteket eller på TicketCo.

trigger
Foto: SF-Norge