Bokåret 2019: 4 forfattere på 4 uker – en forfatterturné

Tema: Bokåret 2019, Litteratur

Målgruppe: Alle

Illustrasjonsbilde til Forfatterturneen.

Bokåret er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som går gjennom hele 2019. Over hele landet feirer man at det er 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket og at Norge er vertskapsland for bokmessen i Frankfurt, i tillegg til at det er en enorm leseglede i det norske folk! Flere bruker bibliotekene enn noen gang.

Hof, Holmestrand og Sande bibliotek har gått sammen om et felles program for å feire Bokåret 2019, og vi har mottatt støtte fra Nasjonalbiblioteket til vårt prosjekt. Vi ønsker å vise fram noe av det litterære den nye kommunen vår har å by på, og sender 4 lokale forfattere ut på turne i alle de 3 bibliotekene. Her skal de presentere seg selv og sitt forfatterskap. Det er stor bredde og variasjon i programmet, og vi er stolte av den gode kvaliteten blant våre lokale forfattere.

Velkommen til forfattermøter i bibliotekene i Holmestrand!

Første forfatter ut er Eivind S. Platou

Eivind S. Platou er en prisbelønnet designer, driver eget forlag og underviser på Westerdals Høyskolen Kristiania. Han bor og jobber på gamle Galleberg Stasjon i Sande, sammen med kona Gunilla H. Platou og deres to barn.

I 2016 ga han ut boka «Bygg selv», en bok han selv skulle ønske fantes da han flyttet inn i et gammelt oppussingsobjekt. Boka inneholder generelle tips og tanker om å komme i gang med hjemmesnekring, i tillegg til konkrete prosjekter. Eivind er opptatt av gjenbruk og vil gjerne at flere skal lage ting med egne hender. Til høsten kommer han også med de nye bøkene «Spikkeboka» og «Om sider».

Eivind forteller om hvordan den første boka ble til, og ta for seg prosjekter og prosessen bak dem gjennom masse bilder og gode råd.

Loading Events Flere arrangement:
uka facebook

Gaming og brettspill: Bibliogames kommer!

onsdag 21/08-19, kl 15:00

Revetal bibliotek

brettspillkveld

Brettspillkveld

onsdag 21/08-19, kl 17:00

Sandefjordbibliotekene

Sandefjord bibliotek

Weekly on the same day until Wednesday 11/12-19
Bendik Baksaas & Fredrik Høyer Foto: Signe Fuglesteg Luksengard Evelyn Osazuwa Rasmussen Foto: Emilie Pat. Williams Valkyrien Allstars Collage: Privat

Litterær konsert med Valkyrien Allstars, Fredrik Høyer, Bendik Baksaas og Evelyn Rasmussen Osazuwa – Pop up-biblioteket

torsdag 22/08-19, kl 20:00

Foynhagen

Illustrasjonsbilde #Endeliglørdag. Kanvaspennal, med fire tekstiltusjer i ulike farger og noen paljetter.
#Endeligørdag

EndeligLørdag: Dekorering av pennal