Bokstreif – November/desember 2019

Årets siste Bokstreif ble presentert av Tone & Tone fra Holmestrand bibliotek og radarparet omtalte denne gangen ganske ulike bøker.

Bokstreif ble gjennomført på Sande bibliotek 28. november, Holmestrand bibliotek 5. desember og Hof bibliotek 6. desember – alle dager kl. 12.

Nå som 2020 er i gang og vi har blitt Holmestrandbibliotekene, vil Bokstreif-turneen legges i samme uke hver gang og ikke lenger være delt opp i Sande en uke og Holmestrand og Hof uka etter. Vi er også veldig glade for å kunne fortelle at Bokstreif 2020 sparkes i gang med en gjesteopptreden av Erling Sørli! Dette vil skje første uka i februar og du kan lese mer om dette under Arrangementer eller på våre forskjellige Facebook-sider. 

Det trengs en landsby av Sigrun G. Aasland

Vi er stolte av å bo i Norge, hvor alle har like muligheter. Men er det egentlig sånn? Forskjellene øker, og flere faller ifra.

Sigrun Aasland viser hvordan og hvorfor vi står i fare for å miste velferdssamfunnet slik vi kjenner det. Ved hjelp av forskning viser hun også hva som kan gjøres for å redde det. Interessant og viktig om landet vi lever i og politikken vi velger. Det trengs en landsby for å oppdra et barn.

Det trengs en landsby av Sigrun Gjerløw Aasland. Bokforside.
Krepsens Regnskap av Erik Meling Sele. Bokforside.

Krepsens regnskap av Erik Meling Sele

Møt regnskapsfører Werner Krebs. Werner, alias Krepsen, er en noe sensitiv mann som liker seg best når han får ro og alenetid.

«Krepsens regnskap» er historien om en introvert mann som forsøker å stå opp for den selvvalgte og gode stillheten.

Frakoblet av Johann Hari

Den britiskeamerikanske journalisten og forfatteren Johann Hari har skrevet en tankevekkende og interessant beretning om depresjon. Han snakker med ledende forskere over hele verden, og finner store forskjeller. For er egentlig Vestens syn på depresjon og den medisinske løsningen riktig?

Et oppgjør med antidepressiva, quickfix og det individualistiske samfunnet. En bok som får deg til å tenke over hva som betyr noe og hva som kan gjøres for at vi får et godt samfunn.

Frakoblet av Johann Hari. Bokforside.
Vær snill med dyrene av Monica Isakstuen. Bokforside.

Vær snill med dyrene av Monica Isakstuen

Jeg-personen Karen forlater mannen sin, og tre år gamle Anna må dermed deles. Men hvordan deler man egentlig et barn?

Forfatteren mottok Brageprisen i 2016 for denne boka.

På omveien hjem av Vilde Kamfjord (Illustrert av Rune Markhus)

Nydelig og velskrevet om en jentes møte med en fremmed på et tog. Egentlig en barnebok, men så følsom og klok at vi voksne har godt av å lese den vi også. Enkelt og godt om hvordan et tilfeldig møte kan gjøre en viktig forskjell. Vi må huske å se hverandre!

På omveien hjem av Vilde Kamfjord. Bokforside.
Terapeuten av Helene Flood. Bokforside.

Terapeuten av Helene Flood

Sara og Sigurd, henholdsvis nyutdannet psykolog og arkitekt. Sara er jeg-fortelleren i Helene Floods spenningsbok. En dag opplever Sara at Sigurd er borte. Hva er skjedd?

«Terapeuten» er skrevet med innsikt og kløkt. Boka har fått glitrende kritikker og er oversatt til over 25 språk.

Ut av det blå av Kristin Valla

Elin vender hjem til bygda hun vokste opp i for å rydde i barndomshjemmet etter morens død. Ulykken hvor faren og brødrene mistet livet har preget hele moren og Elins liv. Under oppryddingen finner Elin spor som viser at foreldrene har holdt noe skjult. Opprullingen av hemmelighetene forandrer Elin og hun kommer nærmere både seg selv og andre.

Spennende både på indre og ytre plan. God menneskekunnskap og kontrollert språk gir historien følelser og driv. En overraskende dyp bok om en dame som jobber i et motemagasin. Vi er alle mer enn det vi viser frem.

Ut av det blå av Kristin Valla. Bokforside.
Noe å leve for av Richard Roper. Bokforside.

Noe å leve for av Richard Roper

Hvordan kan noen være så ensomme at folk ikke merker at de er døde?

En litt «sorgmunter» historie om en litt forsiktig fyr som ved et feiltrinn dikter opp en «liksom-familie». Men hvordan lever man opp til en slik historie?

Translate »