Arkiv for aktuelle saker

Kaffekopp med bok i bakgrunnen. Foto.

Påsketilbud: bestill og hent bøker

Biblioteket vil tilby våre faste lånere å bestille bøker til påske. Vi forklarer hvordan du går fram her.

Hengelås formet som et hjerte med en hjerteformetnøkkel i. Foto.

Innleveringskassene stenges

Innleveringskassene i Hof og Sande stenges med virkning fra i dag, 31. mars 2020 og til Korona-perioden er over.

karanteket utsnitt

Karanteket. Digitale bibliotektilbud

Her kan du lese om alle de digitale tjenestene våre. Du vil også finne aktuelle saker, og podcaster du kan høre på.

Nasjonalt lånekort. Illustrasjonsbilde.

Digitalt nasjonalt lånekort

Har du ikke lånekort fra før av? Nå kan du skaffe deg et fullverdig digitalt, nasjonalt lånekort, og få tilgang til flere nasjonale og digitale bibliotektjenester.

Bokstreif mars 2020 artikkelbilde. Collage av alle bokforsidene. Illustrasjonsbilde.

Bokstreif – Mars 2020

Bokstreif i mars gikk som vanlig i starten av måneden, og dermed unngikk vi Korona-nedstengingen. Her kommer et lite sammendrag av bøkene som ble presentert da. Nå er jo biblioteket stengt, men vi er i tenkeboksen på hvordan vi skal få aprils Bokstreif ut til dere allikevel – følg med!

Dame malt i ansiktet og på hånden. Hånden i ansiktet. Blå øyne. Illustrasjonsbilde.

Tips til ting å gjøre hjemme

I disse karantenetider – pålagt eller selvpålagt – er det mange som etterlyser ting å gjøre hjemme. Og det er så fint å se hvor mange som hører disse ønskene og åpner opp sine tilbud for alle! Her har vi samlet de tilbudene vi har fått med oss og vil tipse videre om, både for voksne, barn og studenter, og artikkelen vil oppdateres når vi finner nye tilbud. Håper du finner noe du kan ha glede av!

Person bruker både nettbrett og pc på et bord. Foto: Taras Shypka on Unsplash. Foto.

Kildekritikk

I bibliotekene er vi opptatte av kildekritikk, og ekstra viktig er det kanskje i en slik situasjon vi befinner oss i akkurat nå. Falske nyheter har spredd seg de siste dagene, og det er viktig at vi ikke baserer kunnskapen vår på falske og udokumenterte påstander om koronaviruset, som potensielt kan være skadelig for både samfunn og helse.

Lås med nøkkel. Illustrasjonsbilde

Mens biblioteket er stengt

Vi har fått en del henvendelser fra lånere som er usikre på hva de skal gjøre med bøkene de har lånt eller bøker som skal hentes. Her gir vi noen enkle svar.

Mikroskopbilde av et koronavirus

Koronaviruset – forholdsregler i Holmestrandbibliotekene

Holmestrandbibliotekene følger rådene fra Holmestrand kommune og Folkehelseinstituttets råd når det gjelder koronaviruset, og vi vil gi brukere beskjed hvis det skjer noen endringer for deg som bibliotekbruker.

Norsk Lyd- og Blindeskriftsbibliotek logo i grønn. Illustrasjonsbilde.

NLB – Norsk Lyd- og Blindeskriftbibliotek

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek er et landsdekkende, statlig og gratis tilbud for barn, ungdom og voksne som sliter med å lese trykt tekst. Alle som har en funksjonsnedsettelse eller sykdom som gjør lesingen vanskelig, kvalifiserer. NLB tilbyr lydbøker og punktskriftbøker og deres mandat er at alle skal kunne delta i samfunnet på lik linje med de som er uten leseutfordringer.

Logo og tekst: "Visste du at det snakkes rundt 300 språk i Norge?" Morsmålsdagen. Grafikk.

Det flerspråklige bibliotek

Den internasjonale morsmålsdagen markeres 21. februar. Visste du at Vestfoldbibliotekene har tilgang til bøker på 69 ulike språk via Det flerspråklige bibliotek?

Alle bokforsidene som presenteres i denne artikkelen i en collage. Illustrasjonsbilde.

Bokstreif – Februar 2020

Årets første Bokstreif startet med en gjesteopptreden av Erling Sørli og ble gjennomført onsdag 5. februar i Sande, torsdag 6. februar i Holmestrand og fredag 7. februar i Hof. Dette var absolutt verdt å få med seg!