Arkiv for aktuelle saker

Logo for Data Detox. Illustrasjonsbilde.

Data detox-kampanje på Holmestrand bibliotek

Det innebærer at du får hjelp til å rydde i ditt digitale liv og få kontroll på dine digitale spor på nett.

Bokstreif cover

Bokstreif – August / september 2019

Bokstreif er Holmestrandbibliotekenes faste bokturné, hvor bibliotekenes ansatte presenterer bøker de har lest og likt. Her er det gode muligheter til å hente ny leseinspirasjon og utvide lesehorisonten.

Nasjonal bibliotekdag illustrasjonsplakat

Nasjonal bibliotekdag 2019

1. september er det igjen tid for Nasjonal bibliotekdag, hvor Norsk Bibliotekforening vil feire og skape oppmerksomhet rundt Norges biblioteker. Årets tema er «det internasjonale Norge», i samarbeid med Det flerspråklige bibliotek.

Sommerles-sykkelen

På sykkel i Vestfold

Vestfoldbibliotekene kommer til å rulle rundt i Vestfold på splitter ny el-sykkel i sommer! Det ser ut som om vi har fått en flying start her i Vestfold med Sommerles – hele 37 % av barna i klasse 1. – 7. er allerede med her i Holmestrandbibliotekene (Hof + Holmestrand). Sommerles-sykkelen har vært på tur [...]

Facebook Reklame Bokmål 1

Sommerles 2019 snart her!

Den 1. juni går endelig startskuddet for den landsomfattende lesekampanjen Sommerles.no for alle skolebarn i 1. til 7. klasse! Se filmen med Mari Moen Holsve og Jørn Lier Horst her!

Kvinner fra ulike kulturer som leser. Av Anna Fiske. Illustrasjon.

Bli med på lesetimen!

I anledning Bokåret 2019 inviteres du til å bli med på Lesetimen og få sjansen til å vinne en spennende premie.

verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket er her!

Den 26. mars ble Verdensbiblioteket.no offisielt lansert. Her finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.

bokhylle med bøker.foto

Bokåret 2019 – 500 år med trykte bøker i Norge

Lørdag 19.januar går startskuddet for Bokåret 2019, som markerer 500 år med trykte bøker i Norge. I et helt år feirer vi boka enda mer enn vanlig over hele landet.

Det flerspråklige bibliotek. Logo

Det flerspråklige bibliotek

Visste du at Vestfoldbibliotekene har tilgang til bøker på 69 ulike språk via Det flerspråklige bibliotek?

International Games week 4-10.november

Uke 45 er ikke bare Litteraturuka, men også International Games week

litteraturuka2018.foto

Nå inntar Litteraturuka Vestfold

Folkebibliotek, kulturhus og andre arenaer i alle deler av Vestfold fylles med litteraturarrangementer av høy kvalitet hele neste uke. Litteraturuka i Vestfold arrangeres for 21. gang fra 5. – 11. november.

Ung kvinne med hodetelefoner i byen. Foto

Gratis lydbøker fra Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Alle har rett til å lese! NLB låner ut lydbøker gratis til alle som strever med å lese på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom.