Arkiv for aktuelle saker

BookBites. Barn, en gutt og en jente, i stol med ipad. Foto.

BookBites tar over for eBokBib i Vestfoldbibliotekene

I slutten av januar går Vestfoldbibliotekene over til BookBites som ebok-løsning. Les mer om overgangen fra eBokBib og den nye lese-appen her.

Høytlesingsdagen FB coverphoto 1 scaled

Høytlesingsdagen 2020

Høytlesingsdagen arrangeres i hele Norge mellom 20.-26. januar, og er en kampanje ment for å framheve høytlesing og drive litteraturformidling både i og utenfor bibliotekene.

Collage av alle bokforsidene som ble presntert på Bokstreif denne gangen. Illustrasjonsbilde.

Bokstreif – November/desember 2019

Årets siste Bokstreif ble presentert av Tone & Tone fra Holmestrand bibliotek og radarparet valgte som alltid ganske ulike bøker. Her kan du lese en liten oppsummering og omtale av bøkene som ble presentert.

Filmbib. Du grønne glitrende. Illustrasjon. Foto: Norsk filminstitutt.

Se dokumentarer og kortfilmer gratis!

Se en litt annerledes julefilm i år ♡ Få tilgang til en unik samling av kort- og dokumentarfilm på PC, nettbrett eller mobil, med FilmBib!

Bøkene presentert i november på Bokstreif som en collage. Illustrasjonsbilde.

Bokstreif – November 2019

Denne gangen ble Bokstreif gjennomført i alle de tre (framtidige) Holmestrandbibliotekene på en og samme uke, da det var Litteraturuka i Vestfold og Sande bibliotek også la feiringen av sin 125-årsdag til disse dagene. Biblioteksjef i Sande, Pippi, og bibliotekar, Kari, presenterte noen vakre, litt såre bøker om tap, familieforhold og det at livet ikke alltid blir som man ser for seg.

Stjernehimmel som bakgrunn. Hånd som holder en meteoritt. Illustrasjonsbilde.

Meteoritter, stjernestøv og stjerneskudd – Steingal dag på biblioteket – igjen!

Vårens suksess med Steingal dag i biblioteket gjentas lørdag 16. november og holder på i hele bibliotekets åpningstid (11.00-16.00).

LU program skjermdump

Litteraturuka er i gang!

Velg og vrak blant mer enn 70 litterære programposter, opplesninger, foredrag og forestillinger i Vestfold denne uka! Få oversikt med den nye LU-appen 😉

Collage av alle bøkene presentert denne gangen. Illustrasjonsfoto.

Bokstreif – September / oktober 2019

Spennende krim, feminisme og likestilling! Tone & Tone presenterte denne gangen ganske forskjellige bøker – alle verdt å lese av ulike årsaker du kan lese mer om her.

Logo for Data Detox. Illustrasjonsbilde.

Data detox-kampanje på Holmestrand bibliotek

Det innebærer at du får hjelp til å rydde i ditt digitale liv og få kontroll på dine digitale spor på nett.

Bokstreif cover

Bokstreif – August / september 2019

Bokstreif er Holmestrandbibliotekenes faste bokturné, hvor bibliotekenes ansatte presenterer bøker de har lest og likt. Her er det gode muligheter til å hente ny leseinspirasjon og utvide lesehorisonten.

Nasjonal bibliotekdag illustrasjonsplakat

Nasjonal bibliotekdag 2019

1. september er det igjen tid for Nasjonal bibliotekdag, hvor Norsk Bibliotekforening vil feire og skape oppmerksomhet rundt Norges biblioteker. Årets tema er “det internasjonale Norge”, i samarbeid med Det flerspråklige bibliotek.

Sommerles-sykkelen

På sykkel i Vestfold

Vestfoldbibliotekene kommer til å rulle rundt i Vestfold på splitter ny el-sykkel i sommer! Det ser ut som om vi har fått en flying start her i Vestfold med Sommerles – hele 37 % av barna i klasse 1. – 7. er allerede med her i Holmestrandbibliotekene (Hof + Holmestrand). Sommerles-sykkelen har vært på tur [...]