Arkiv for aktuelle saker

Illustrasjonsbilde av fisker, maneter og planter i havet. Teksten: Sommerles-vinnerne 2020, står skrevet midt på.

Sommerles-vinnerne 2020

Sommerles var over for i år den 31. august og i starten av september ble Sommerles-vinnerne hos Holmestrandbibliotekene trukket ut. I løpet av uke 38 og 39 dro barnebibliotekarene Kari Westheim Arntsen og Tone Bahus Rødningen ut til skolene for å overraske de heldige elevene!

V man ny pålogging. Skjermbilde av påloggingssiden til det nye gjestenettet. Illustrasjonsbilde.

Ny løsning på gjestenettet V-man gjest

Fra mandag 14. september kl. 08.00, trer det nye gjestenettet offisielt i kraft. Dette betyr at allerede registrerte brukere må registrere seg på nytt.

Kollage av alle bokforsidene som ble presentert på Bokstreif i september 2020. Illustrasjonsbilde.

Bokstreif – September 2020

Høstens første Bokstreif (og den første ikke-digitale, siden før Korona), ble gjennomført første uka i september! Alle smittevernsregler ble fulgt til punkt og prikke, og fornøyde tilskuere forlot bibliotekene med nye leseopplevelser under armen.

Erling Pedersen i plexiglassburet på Larvik torg. Foto.

Forfatterstunt til Holmestrand, lørdag 12. september

Lørdag 12. september kommer det en litt spesiell turné til Holmestrand! Forfatter Erling Pedersen reiser rundt med et bur av pleksiglass, og folk kan følge hans skriveprosess direkte, der han sitter inne i boksen og skriver. Prosjektet VESTMARK er en uprøvd form for oppsøkende virksomhet – forfatteren ut til folket.

Holmestrand biblioteks første etasje. Borgerbordet i nydelig høstsol ut mot Dr. Graaruds plass.

Utvidete åpningstider i Holmestrandbibliotekene

Det er en krevende øvelse for Holmestrandbibliotekene å få vaktplanen til å gå opp i koronatid, med mange nye og tidkrevende rutiner og krav om økt bemanning på grunn av den pågående situasjonen. I mai gjenåpnet alle Holmestrandbibliotekene etter stengingen den 12. mars, men med begrensede åpningstider og en del nye retningslinjer for brukerne. Nå er sommerferien over, og vi kan med glede si at vi nærmer oss ordinære åpningstider i alle Holmestrandbibliotekene, selv om vi ikke har kapasitet til full gjenåpning helt ennå.

Sommerles-bakgrunn fra havdypet med maneter og fisker. Teksten: "Siste mulighet for registrering av bøker i Sommerles, er i dag 31. august". Illustrasjonsbilde.

Sommerles er ferdig 31. august

Aller siste mulighet for registrering av det du har lest i Sommerles er i dag! Ved midnatt stenger Sommerles.no for å kunne legge inn bøker. Premier kan dog hentes fram til 14. september.

Sommerles-tips fra Tone K om skumle historier. Illustrasjonbilde.

Sommerlestips fra Tone K – Skumle historier

Vi på biblioteket synes det er nervepirrende å følge med på hvor mye barna i kommunen leser i sommer, og det feirer vi med å anbefale skumle bøker!

Bilde av en ensom sommerhatt på en stol ved stranda. Illustrasjonsbilde.

Gjenglemte ting på Holmestrand bibliotek

Vi har nå gått gjennom gjenglemtboksen vår igjen, og her er det mange fine ting! Her ser du bilder av det som ligger her hos oss.

Illustrasjonsbilde av dopapir, hansker, munnbind, desinfeksjons og Covid-19-viruset.

Generelle smittevernregler for Holmestrandbibliotekene

Om du har vært innom Holmestrandbibliotekene de siste månedene, har du nok sett disse punktene hengende rundt i lokalene våre. Ordlyden og praksisen er gjenkjennelig fra andre offentlige steder, men alltids greit å vite hva som gjelder her også.

Sommerlestips Fra Tone: Magiske historier. Illustrasjonsbilde.

Sommerlestips fra Tone K – Magiske historier

Magiske historier trenger ikke handle om trollmenn og andre verdener, men kan også handle om magien som finnes rundt oss og i oss. Denne gangen har jeg rett og slett valgt ut bøker med ordet «magi» i tittelen!

Sommerles-tips fra Kari om dyr. Illustrasjonsbilde.

Sommerles-tips fra Kari – Dyr

Har du et eget dyr? Eller er du bare veldig glad i dem? Kanskje du har lyst til å lese noen fortellinger som handler om dyr – da får du noen forslag her.

Sommerles-tips fra Kari: Skolestartere. Illustrasjonsbilde.

Sommerles-tips fra Kari – Bøker for skolestartere

For den som holder på å lære å lese, er det best at det er lite tekst på hver side og store fine tegninger. Det er veldig mange flotte bøker som egner seg, og her er noen tips.
Barnebibliotekar Kari, har også satt opp forslag til høytlesingsbøker og krim for de yngste.