Arkiv for aktuelle saker

Sommerles-tips fra Kari. Vennskap, forelskelse og hverdagsliv. Illustrasjonsbilde.

Sommerles-tips fra Kari – Vennskap, forelskelse og hverdagsliv

Denne gangen tipser Kari om vennskap, forelskelse og hverdagsliv.

Sommerles-tips fra Kari om humor. Illustrasjonsbilde av havbunnen med fisker og maneter.

Sommerles-tips fra Kari – Humor

Til deg som liker «En pingles dagbok», «Dustedagbøkene» eller «Donut-dagbøkene», har vi noen tips til andre bøker du også kanskje vil like!

Sommerles-tips fra Kari: Lydbøker familien kan høre sammen. havbunn med manet til venstre og tre fisker til høyre. Illustrasjonsbilde.

Sommerles-tips fra Kari – Lydbøker familien kan høre sammen

Skal dere på biltur i sommer? Her kommer flere fine tips til bøker å lytte til på turen. Disse lydbøkene er så spennende eller morsomme at de kan passe for alle i familien!

Sommerles tips Superhelter

Sommerles-tips fra Kari – Superhelter!

Har du lest alle bøkene om Kaptein Supertruse? Her er flere forslag til bøker med superhelter og superkrefter!

#biblioteknorgerundt Kampanje fra Nes bibliotek. Illustrasjonsbilde med Norgeskart, solsikke og informasjon om kampanjen.

#biblioteknorgerundt – Nes biblioteks versjon av stolpejakta

Nes bibliotek har startet en morsom utfordring i sommer – #biblioteknorgerundt. Skal du på Norgesferie? Hvorfor ikke samle på bibliotek på veien?

Nydelig utsikt ut over vannet fra Duun-huset. Foto.

Tur og litteraTUR – Duun-huset

Hurra! Endelig ble det mulig for Botne historielag og Holmestrand bibliotek å arrangere Tur og litteraTUR den 26. mai – denne gangen med deltagere! Ti glade damer møtte opp, i tillegg til Anne-Lene Kiste Johansen fra historielaget og Tone Bahus Rødningen fra Holmestrandbibliotekene.

Bok oppslått på plenen med hvite og blå blomster liggende i midten av boka. Fotografi.

Mandag 25. mai åpner Holmestrandbibliotekene dørene igjen!

Det er med stor glede at vi nå gjenåpner Holmestrandbibliotekene, vi har savnet brukerne våre!

Vi gjenåpner med noen begrensninger, og for at dette skal gå bra, må vi be alle som besøker oss om å overholde smittevernreglene.

Koolage av alle bokforsidene som presenteres i Bokstreif mai 2020.

Bokstreif – Mai 2020

Vårens siste Bokstreif ble også digital, men vi håper virkelig å kunne se dere igjen i bibliotekene til høsten! Tone & Tone har som alltid lest svært forskjellige bøker – og vi håper du finner du har lyst til å lese også.

Gamle sorthvittbilder med blomster.

8. mai 2020 – 75 år siden 2. verdenskrigs ende

8. mai – frigjøringsdagen! I år er det 75 år siden krigen ble avsluttet og Norge fikk oppleve fred for første gang på 5 år. Dette er viktig å markere. Vi må ikke glemme og ikke ta for gitt hvor heldige vi er som lever i et land uten krig. Her har vi samlet flere bøker, både faglige og romaner basert på sanne hendelser, som omhandler krigen og kan gi de yngre generasjonene et innblikk i hvordan det var. Dette er viktig lesing!

Filmoteket

Bibliotekaren anbefaler: Filmoteket-filmer

Lag kino-stemning hjemme i helgen! 🎥🍭🍬 Vi tipser om noen av Filmotekets mange, gode filmer!

Logo-element i Holmestrandbibliotekenes logo. Bobler som strekker seg oppover.

Bestill, hent og lever bøker – utlånstilbud ved Holmestrandbibliotekene

Selv om vi ikke kan åpne bibliotekene, kan vi nå tilby utlån av bøker og annet materiale som finnes på hyllene våre fra mandag 27. april. I tillegg kan du levere det du har lånt. Tilbudet er utarbeidet i samråd med kommunelegen og forutsetter at vi kan bemanne tjenesten.

Illustrasjon av en gutt og en jente som itter i et tre og leser hver sin bok. Tegning av Anna Fiske.

Tur og litteraTUR

I slutten av mars skulle vi hatt vårt første Tur og litteraTUR-arrangement. Anne-Lene Kiste Johansen fra Historielaget og bibliotekar Tone Bahus Rødningen hadde planlagt en gåtur langs jernbanesporet og sydover mot Mulvika. Anne-Lene skulle fortelle om historisk bygninger og hendelser underveis, før man stoppet for lunsj og tok resten av runden.
Nå synes begge det var så trist at man ikke fikk til denne turen, at de ville komme opp med en plan. Og for en plan det ble!