Arkiv for aktuelle saker

Artikkelbilde VB nov.2020

Bokstreif – November 2020

November kan være en litt grå og kjedelig måned for mange, hvor ikke så mye skjer. Man går liksom bare å venter på at det skal bli sosialt akseptert å pynte til jul og høre på julesanger. Da kan det være fint å ha noen spennende bøker å dykke ned i for å korte ned ventetiden, mens regnet tapper på ruta. Tone & Tone presenterte et variert utvalg av bøker denne gangen, så her bør det være noe for alle!

Alle de glade deltagerne klare for tur! Foto: Biblioteket

Tur og litteraTUR: En vandring i gammel historie på Kleivbrottet med omkringliggende gårder

15 entusiastiske turgåere ønsket å vite mer om byens historie og møtte opp utenfor Holmestrand bibliotek onsdag 14. oktober. Tidligere lærer og skolebibliotekar Anne-Lene Kiste Johansen fra Botne historielag var turleder og som vanlig viste hun seg som en drivende god formidler av lokalhistorie.

Artikkelbilde kollage av bokforsidene til bøkene i artikkelen. Illustrasjonsbilde.

Bokstreif – Oktober 2020

Denne måneden hadde vi invitert en gjest til Bokstreif. Karianne Gamkinn holdt kåseriet “En kjærlighetsreise i litteraturen”, hvor hun snakket om hvordan kjærligheten – på godt og vondt – opptar og omgir oss alle, og er et tema folk elsker både å skrive og lese om.

Tur og kulTUR Sande

Tur og kulTUR: Fra fengsel til freda eik – en sentrumsvandring

Holmestrandbibliotekene var så heldige å få med oss Lars Aaserud på vandring i Sande sentrum. Foredraget hans het “Fra fengsel til freda eik – en sentrumsvandring”. Lars er kjent for sitt dype engasjement for lokalhistorie, i tillegg til å være kulturarbeider, forfatter og en engasjert formidler.

Fellesbilde av bibliotekarene ved Holmestrand bibliotek med arbeidsukeelevene arbeidsuke Zofia og Kristoffer. Foto.

Superflinke arbeidsukeelever!

I uke 39 var vi så heldige å få ha to arbeidsukeelever hos oss, Zofia og Kristoffer fra Gjøklep ungdomsskole. De var til stor hjelp og fikk prøvd seg på så godt som alt som en bibliotekar gjør i løpet av en arbeidsuke, noe som i disse Korona-tider også inkluderer en del vasking 😉

Illustrasjonsbilde av fisker, maneter og planter i havet. Teksten: Sommerles-vinnerne 2020, står skrevet midt på.

Sommerles-vinnerne 2020

Sommerles var over for i år den 31. august og i starten av september ble Sommerles-vinnerne hos Holmestrandbibliotekene trukket ut. I løpet av uke 38 og 39 dro barnebibliotekarene Kari Westheim Arntsen og Tone Bahus Rødningen ut til skolene for å overraske de heldige elevene!

V man ny pålogging. Skjermbilde av påloggingssiden til det nye gjestenettet. Illustrasjonsbilde.

Ny løsning på gjestenettet V-man gjest

Fra mandag 14. september kl. 08.00, trer det nye gjestenettet offisielt i kraft. Dette betyr at allerede registrerte brukere må registrere seg på nytt.

Kollage av alle bokforsidene som ble presentert på Bokstreif i september 2020. Illustrasjonsbilde.

Bokstreif – September 2020

Høstens første Bokstreif (og den første ikke-digitale, siden før Korona), ble gjennomført første uka i september! Alle smittevernsregler ble fulgt til punkt og prikke, og fornøyde tilskuere forlot bibliotekene med nye leseopplevelser under armen.

Erling Pedersen i plexiglassburet på Larvik torg. Foto.

Forfatterstunt til Holmestrand, lørdag 12. september

Lørdag 12. september kommer det en litt spesiell turné til Holmestrand! Forfatter Erling Pedersen reiser rundt med et bur av pleksiglass, og folk kan følge hans skriveprosess direkte, der han sitter inne i boksen og skriver. Prosjektet VESTMARK er en uprøvd form for oppsøkende virksomhet – forfatteren ut til folket.

Holmestrand biblioteks første etasje. Borgerbordet i nydelig høstsol ut mot Dr. Graaruds plass.

Utvidete åpningstider i Holmestrandbibliotekene

Det er en krevende øvelse for Holmestrandbibliotekene å få vaktplanen til å gå opp i koronatid, med mange nye og tidkrevende rutiner og krav om økt bemanning på grunn av den pågående situasjonen. I mai gjenåpnet alle Holmestrandbibliotekene etter stengingen den 12. mars, men med begrensede åpningstider og en del nye retningslinjer for brukerne. Nå er sommerferien over, og vi kan med glede si at vi nærmer oss ordinære åpningstider i alle Holmestrandbibliotekene, selv om vi ikke har kapasitet til full gjenåpning helt ennå.

Sommerles-bakgrunn fra havdypet med maneter og fisker. Teksten: "Siste mulighet for registrering av bøker i Sommerles, er i dag 31. august". Illustrasjonsbilde.

Sommerles er ferdig 31. august

Aller siste mulighet for registrering av det du har lest i Sommerles er i dag! Ved midnatt stenger Sommerles.no for å kunne legge inn bøker. Premier kan dog hentes fram til 14. september.

Sommerles-tips fra Tone K om skumle historier. Illustrasjonbilde.

Sommerles-tips fra Tone K – Skumle historier

Vi på biblioteket synes det er nervepirrende å følge med på hvor mye barna i kommunen leser i sommer, og det feirer vi med å anbefale skumle bøker!